Sziasztok ! :)
Ha szereted a browniet, akkor most figyelj, mert egy nagyon finom Dupla Csokoládés Brownie receptjét hoztam el most nektek. Én személy szerint imádom a browniet és azt, hogy több 100 fajtája van. Viszont nem szeretem, ha egy brownie száraz és egyszerű, mert abban nincs semmi különleges. Szerencsére ebben a brownie receptben ez nem fordulhat elő, mert van benne finom pekándió és a dupla csokoládétól szaftos marad ez az isteni brownie. Elkészítése egyszerű és egy óra alatt simán meglehet csinálni. Mutasd meg a családnak vagy a barátoknak, hogy milyen klassz browniet tudsz csinálni. Biztos sikered lesz a dupla csokival ! =D
Itt a recept!
Hozzávalók
- 200g étcsokoládé
- 100g vaj
- 2ek kávé
- 125g cukor
- 1ek vaníliás cukor
- 2 közepes tojás (fényesre verve)
- 50g finomliszt
- 150g tejcsoki (darabolt)
- 100g pekándió (darabolt)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd egy 20cm x 20cm-es kis tepsit vajazunk ki.
- Az étcsokoládét, vajat, kávét alacsony lángon melegítsük addig, amíg egy egynemű, sima krémet nem kapunk. Vegyük le a lángról és adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, keverjük el alaposan és hagyjuk kihűlni szoba hőmérsékletüre.
- Alaposan keverjük el a 2 tojást és a lisztet, majd adjuk hozzá a tejcsokit és a diót. Ezután keverjük össze a kávés masszánkat ezzel a masszával és már önthetjük is a kis tepsibe a brownie tésztánkat.
- Süsük 30-40 percig, amíg meg nem szilárdul.