Hozzávalók
- 262g étcsokoládé chips (60%)
- 262g fehér csokoládé chips
- 414 ml sűrített tej
- 1tk menta kivonat
- 2-4 csepp zöld ételfesték
Elkészítés
Először is papíroz ki egy 23x23cm-es kis tepsit. Azért kell kipapírozni, mert így sokkal könnyebb lesz kivenni a formából és a fudge-ról is könnyen lejön.
Egy mikrózható tálba öntsd bele a 60%-os csokit és a sűrített tej felét és tedd be a mikróba 30 másodpercre, majd vedd ki és jól keverd el. Újra tedd be 30 másodpercre, majd vedd ki és alaposan keverd le az olvadozó csokit. Ha a kavarás után még úgy látod, hogy a csoki nem olvadt fel teljesen akkor egy újabb 30 másodperces körre tedd vissza és az azutáni alapos kevergetés után a csokink már biztos olvadt és szép fényes. Figyel oda, nehogy túlmelegítsd a csokit.
Öntsd a csokit a kipapírozott tálba és egy spatulával szépen egyenletesen kend szét.
A fehér csokit is tedd egy mikrózható tálba és öntsd bele a maradék sűrített tejet és a menta kivonatot és ugyan úgy olvaszd fel mint az előbb a 60%-os csokoládét. Miután megolvadt a fehér csokink adjuk hozzá kb. 2-4 csepp zöld ételfestéked és színezzük, olyan árnyalatra, amilyenre akarjuk. Öntsük a zöld színű fehér csokinkat a 60%-os csoki rétegünkre és ezt is szép egyenletesen kenjük el, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy megdermedjen. Miután megdermedt vegyük ki a tálból és vegyük le róla a sütőpapírt. Egy éles késsel vágjuk fel és már tálalhatjuk is.
Remélem tetszett nektek ez a kis recept.
További kellemes napot! :)