Hozzávalók
- 1 csomag sós popcorn (Mogyi)
- 200g kristály cukor
- 125g vaj
Elkészítés
A cukrot tedd egy nyeles edénybe és közepes lángon kezd el olvasztani. A cukrot nem kavarjuk, hanem az edényt rázogatjuk. (A kavarástól csomós lesz.)
Eközben pattogtassuk ki a kukoricát és a kiöntsük ki egy tálba. A kipattogott kukorica szemeket tegyük át egy kisütőpapírozott tepsibe.
Miközben a cukor olvad 1x 2x vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 1-percett, nehogy odaégjen, Ha oda ég akkor a karamellünknek keserű íze lesz.
A megolvadt cukorba tegyük bele a vajat és alaposan kavarjuk össze.
Kis lángon hagyjuk még forrni 1-2 percig, majd a kész karamellt öntsük egyenletesen a kukoricára. Két fakanál segítségével kavarjuk össze a alaposan a kukoricánkat, hogy minden szemre jusson karamell. Miután elkevertük sózzuk meg egy picit és tegyük be a 75°C-os sütőbe 10 percre és már kész is.
Hagyjuk kihűlni és légmentesen lezárt zacskóban tároljuk.
Remélem tetszett nektek ez a kis recept.
További kellemes napot ! :)