Sós Karamellás Popcorn
2015. július 22. írta: USA Süti

Sós Karamellás Popcorn

Hozzávalók

  • 1 csomag sós popcorn (Mogyi)
  • 200g kristály cukor
  • 125g vaj

 

 

Elkészítés

A cukrot tedd egy nyeles edénybe és közepes lángon kezd el olvasztani. A cukrot nem kavarjuk, hanem az edényt rázogatjuk. (A kavarástól csomós lesz.)

Eközben pattogtassuk ki a kukoricát és a kiöntsük ki egy tálba. A kipattogott kukorica szemeket tegyük át egy kisütőpapírozott tepsibe.

Miközben a cukor olvad 1x 2x vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 1-percett, nehogy odaégjen, Ha oda ég akkor a karamellünknek keserű íze lesz.

A megolvadt cukorba tegyük bele a vajat és alaposan kavarjuk össze.

Kis lángon hagyjuk még forrni 1-2 percig, majd a kész karamellt öntsük egyenletesen a kukoricára. Két fakanál segítségével kavarjuk össze a alaposan a kukoricánkat, hogy minden szemre jusson karamell. Miután elkevertük sózzuk meg egy picit és tegyük be a 75°C-os sütőbe 10 percre és már kész is.

Hagyjuk kihűlni és légmentesen lezárt zacskóban tároljuk.

 

saltedcpopcorn-22-683x1024.jpg

 

Remélem tetszett nektek ez a kis recept.

További kellemes napot ! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://usasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr267648012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása