Vanília kivonat
2015. január 06. írta: USA Süti

Vanília kivonat

Sziasztok!

Most az amerikai süti gyártás egyik elmaradhatatlan adalék anyagát hoztam el nektek, ez pedig vanília kivonat.

 


Ezt a kivonatot talán csak a tyúkhús levesbe nem teszik bele, de azon kívül mindenbe. Mindegy, hogy epres, pisztáciás vagy mentás sütit csinálnak, ők akkor is bele tesznek egy teáskanál vanília kivonatot, de nincs is ezzel semmi baj. Vanília aromát lehet venni nagyáruházakban és cukrász diszkontokban. Lehet olcsót és drágát is venni, de a kis 30ml-es, 80ft-os átlátszó vanília aromákat és az abba a kategóriában tartozó összes aromát kerüljétek, mert nem ér 80ft az, hogy elronts vele egy tepsi süteményt. A jobb vanília aromák azét már kicsit sűrűbbek és van színűk is - és az ízük százszor jobb mint az olcsóknak. De kifejezetten vanília kivonatot, ami az USA-ból származik csak Budapesten a kulináris boltokban tudok. Azok a boltok tényleg nagyon klasszak csak ajánlani tudom őket. =D

Én most hoztam nektek egy házi vanília kivonat receptet. Remélem, Ti is kipróbáljátok és fel is használjátok, majd a süteményeitekhez, krémeitekhez. Fontos, hogy jó minőségű vanília rudakat vegyünk hozzá, ha tudtok, akkor vegyetek Madagaszkári Bourbon vanília rudakat.

 

Hozzávalók

  • 250ml-es légmentesen lezárható üveg palack
  • 7db vanília rúd
  • 250ml Vodka\ Brandy\ Rum

 

 

Elkészítés

  1. Mind a 7 vanília rudat vágjd be hosszába és tedd az üvegbe, ha a vanília rudaink nagyobbak mint az üveg akkor nyugodtan vágd őket félbe, hogy beleférjen.

    cut_1.jpg

 

 2. Önts a 250ml Vodkát,Brandyt vagy a Rumot az üvegbe és figyelj oda, hogy az alkohol teljesen befedje a vanília rudakat. Az alkohol 35%-os vagy afölötti legyen.

3. Hetente 2x rázd meg 8 héten keresztül. Az napok múlásával észre fogod venni, hogy a vanília rudak nagyon szép színt varázsolnak a színtelen alkoholnak. Minél jobb minőségű vanília rudakat használsz annál jobb vanília kivonatot tudsz otthon csinálni.

hazi_van.jpg

4. A 8. hét végén a vanília kivonat kész! A vanília rudakat eltávolíthatod, de ha szeretnéd tovább is érlelheted, attól csak jobb lesz - olyan, mint a jó bor. Figyelj oda, hogy az alkohol mindig befedje a vanília babjaidat. Most már csak arra vár ez gyönyörűség, hogy felhasználjuk és, hogy eltudjon minket varázsolni azzal az isteni aromájával és illatával.

 

Remélem tetszett nektek ez a kis írás a vanília kivonatról. Biztos vagyok benne, hogy hasznát tudjátok majd venni a jövőben a sütögetéseknél!

További kellemes napot kívánok nektek! =D

A bejegyzés trackback címe:

https://usasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr227051337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása