Sziasztok!
Most egy francia csokihabot hoztam nektek. A Mousse egy lágy és légiesen könnyű textúrájú csokoládéhab, amit poharakban tálalhatunk. A csokoládé haboknak rengeteg változata van az édestől a sósig mindenféle, csak a képzelet szabhat határt ennek a sokarcú finomságnak. Én személy szerint imádom őket és remélem nektek is tetszeni fog ez a nagyon finom Mousse recept.
Itt a recept! :)
Hozzávalók
- 65g tisztított piszácia
- 200g fehér csokoládé
- 155g natúr joghurt
- 155g tejszín
- 1tk vanília kivonat\ vanília paszta
- 4db tojásfehérje
Elkészítés
Először is, hogy ha nem tudtunk tisztított pisztáciát venni, akkor figyeljünk oda, hogy a héj alatti barna részt is eltávolítsuk és csak a tiszta pisztácia szem maradjon. Tisztítás után egy éles késel vágjuk durva darabokra. A csokoládét és három evőkanál tejszínt tegyünk egy mikrózható tálba és 3x 30másodpercre tegyük be a mikróba és minden 30 másodperc után alaposan keverjük el. A csoki és a tejszín egynemű lesz és egy fényes krémet fogunk kapni. Figyeljünk oda, hogy a csokit nehogy túlmelegítsük, mert akkor odaég és azt a csokit már nem tudjuk felhasználni. Ezután a maradék tejszínt és a vanília kivonatot verjük fel habbá, majd keverjük bele a tejfölt is, majd egy másik tálban a 4db tojás fehérjét is verjük fel habbá. Ezután a tejszínes habot szépen óvatosan keverjük el a csokoládéban és utána a tojás fehérjét is szépen óvatosan keverjük el benne. Hat darab kisebb poharat töltsük meg félig a krémünkkel, majd szórjunk rá egy pisztácia réteget és végül töltsük tele a poharakat a maradék krémmel. Hagyjuk piheni 2 órát a hűtőben. Tálaláskor megszórjuk a közepét zúzott pisztáciával és végül meghintjük egy kis porcukorral.
Szerintem ez a Vaníliás-Fehér Csokoládés Mousse kiváló választás egy ebéd utáni desszertnek. Garantált sikered lesz vele! =)
További kellemes napot kívánok nektek!
Sziasztok! =)