Földimogyoróvajas sajt golyóbis
2015. január 29. írta: USA Süti

Földimogyoróvajas sajt golyóbis

Sziasztok Látogatók!

 

Most egy olyan hideg úton készült amerikai csemegét hoztam nektek, amivel lehet, hogy még nem találkoztál a nagymamánál, de ne aggódj, ha szereted a földimogyoróvajat és a csokit, akkor ezt a receptet neked találták ki!! Elkészítése egyszerű és gyors! Ajánlom figyelmetekbe a kulináris boltokat, ahol minden betudtok szerezni ehhez a recepthez, de persze a csoki chipset kis kockára vágott táblacsokival is helyettesítheted, de sajnos a földimogyoróvaj chipset nem tudod mivel helyettesíteni. A földimogyoróvajak közül a kulinárisban a narancssárga csomagolású földimogyoróvajat ajánlom, nekem az a kedvencem! Ha nincs lehetőségünk ilyen boltban vásárolni, akkor a T-betűvel kezdődő nagyárúház földimogyoróvaját ajánlom,de ne használjatok ilyen 100% bio mogyoróvajat, mert az ehhez nem jó. Biztos sikered lesz vele, de persze, ha a vasárnapi ebédnél a nagymama zserbója mellé levágsz egy ilyet az asztalra, akkor lehet, hogy furán fognak rád nézni, de légy bátor! =D

 

Itt a recept !

 

Hozzávalók

  • 225g szoba hőmérsékletű krémsajt
  • 160g porcukor
  • 190g földimogyoróvaj
  • 3ek barna cukor
  • 130g csokoládé chips
  • 130g földimogyoróvaj chips

 

 

Elkészítés:

Egy keverőtálba tegyük bele a krémsajtot, porcukrot, földimogyoróvajat és a barna cukrot., majd egy kézi mixer segítségével, addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A kész masszánkat vegyük ki egy nagyobb fóliadarab közepére, majd csomagoljuk be és formázzuk meg. Tegyük a fagyasztóba 1-1,5 órára és amikor már kicsit megdermedett és megtartja az alakját akkor csomagoljuk ki és forgassuk bele a csokiba és a földimogyoróvaj chipsbe. Miután teljesen befedtük, akkor csomagoljuk vissza a fóliába és kezdjük el gurítani, hogy minden csokidarab szépen beletapadjon. Ha ezzel készen vagyunk, akkor tegyük a tálaló tálra és fagyasszuk még 2 órán keresztül, hogy szépen megtartsa az alakját. Egy éjszakára is betehetjük a fagyasztóba, de tálalás előtt vegyük ki kb. 20-30 perccel korában, hogy megpuhuljon. Tálaljunk mellé kekszeket, perecalakú ropit vagy alma szeleteket.

pbcb.JPG

peanut-butter-cheese-ball-recipe.jpg

 

Remélem tetszett nektek ez a különleges, de egyszerű recept.

További kellemes napot kívánok nektek!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://usasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr467122029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása