Hozzávalók
- 250g földimogyoróvaj
- 20g porcukor
- 20g agave szirup
- 70g kókuszolaj, olvasztott
Elkészítés
- Sütőpapírozzuk ki egy sütőlemezt és tegyük félre.
- Egy keverőtálban keverjük össze a földimogyoróvajat, porcukor és az agave szirupot.
- Adjuk hozzá a kókusz olajat és jó alaposan keverjük el. A végeredmény egy folyós massza lesz.
- A kész masszát öntsük ki a sütőlemezre és szépen egyenletesen kenjük el.
- Tegyük a fagyasztóba 4-6 órára vagy egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
- Egy éles késsel vágjuk fel és egy kanállal vagy spatulával válaszuk el a sütőpapírtól a darabkákat.
- Tegyük zacskóba és tároljuk a fagyasztóban! 3 hónapig is eláll, de kétlem, hogy megérné a 3 hónapot, mert olyan finom.
- Ha meg szeretnék kínálni vendégeinket ezzel a chipsszel, akkor közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, mert a meleg időben könnyen puhul. Érdemes a szervírozó tálat is behűteni.
Mihez tudjuk felhasználni?
- Fagyihoz
- Tortákhoz
- Muffinhoz
- Palacsintához
- Gofrihoz
Remélem tetszett nektek ez a kis finomság.
További kellemes napot ! =D