Hozzávalók
- 225g vaj (szoba hőmérsékletű)
- 300g kristálycukor
- 300g barnacukor
- 4 nagy tojás (szoba hőmérsékletű)
- Piros ételfesték
- 4tk vanília kivonat
- 312g finom liszt
- 44g kakaó por
- 2 csipet só
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 176°C-ra.
- Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23X33 cm-es hőálló üvegtálat.
- Egy keverőtálba tegyük bele a vajat, cukrot és közepes fokozatban addig verjük, amíg fényes és könnyű állaga nem lesz (Ez körülbelül 2 perc).
- Adjuk hozzá egyesével a tojásokat és minden egyes tojást alaposan keverjünk el a vajas masszánkban. Az 4. tojásnál adjuk, hozzá az ételfestéket és a vanília kivonatot is majd kavarjuk el alaposan.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, kakaót és a sót.
- 3 Részletben adjuk hozzá a lisztes keverékünket a vajas masszánkhoz és keverjük össze alaposan.
- A kész tésztánkat öntsük az előkészített hőálló üvegtálba és tegyük a sütőbe 30-40 percig.
- A 35. percben a tetején lesz egy vékony ropogós réteg, de a ropogós réteg alatt ragacsos állagú a sütink.
- Vegyük ki a sütőből, majd kockázzuk fel és már tálalhatjuk is.
Remélem tetszett nektek ez a kis recept.
További kellemes napot! :)